Swiss Embassy

Location - Addis Abeba ETH
Client - Confederazione Svizzera
Date - 2018
Area - 1.150 m²
The project grows out of the earth with tectonic elements that define an interspace. The volume develops on the existing topography and blends into the landscape like a natural, organic element.
Solid and massive bodies: the "Solids" form a tectonic landscape between which a flowing open space emerges and opens up flowing towards the garden, as if it were its natural extension.
The specific spaces with a need for privacy form regular, closed and secure boxes, which in between release an elastic multi-sided space. This opens up an inner landscape that develops as a spatial sequence. Different uses has different characteristics, which also have specific references to the outside space.
The garden becomes a microcosm, which develops on different levels according to the topography of the terrain, but also according to the movements of the built tectonics and becomes a whole with them. This entire system consists of open, closed and meandering spaces whose spatial qualities guarantee the privacy desired for different uses.
Local materials and know-how, such as natural stone and clay or ceramic brick technology, are used for construction. The walls, floors and ceilings are made of the same material: red ochre Ethiopian earth, combined with Ethiopian stone and wood for the interior.
key
login incorrect
login temporarily blocked. Retry in a bit.